A-QUI

Installatie en onderhoud van liften

Door - Tom Cosyns

Repareer jouw cv-ketel in Eindhoven op tijd

Mensen hebben allemaal van tijd tot tijd een essentiële aanpassing nodig om gezond te blijven. Hetzelfde geldt voor onze ketel: door regelmatig onderhoud te plegen, zorg je ervoor dat deze zowel veilig als efficiënt werkt. Maar er zijn huishoudens die de cv-ketel alleen laten nazien als die helemaal niet meer functioneert. Onthoud dat het niet de correcte wijze is. Hier zijn er enkele redenen, waarom je jouw cv-ketel op tijd moet laten repareren of nazien.

  1. Levensgevaar

Een defecte ketel is buitengewoon gevaarlijk – oude, slecht gerepareerde, lekkende ketels (en andere gastoestellen) kunnen Koolmonoxide produceren. Koolmonoxide is de sluipmoordenaar. Het is een vergiftiging. Laat jouw kapotte cv-ketel niet lang staan en laat het repareren door een professionele loodgieter. Zo bescherm je niet alleen jouzelf, maar ook jouw gezin en personeel. Een kapotte cv-ketel aan het werk is een grote risico. Pak het meteen op!

  1. Voorkom onverwachte reparatierekeningen

Door jouw cv-ketel jaarlijks een servicebeurt te geven, blijft hij correct en efficiënt werken. Ketels die niet regelmatig worden onderhouden, hebben vaak aanzienlijk hogere reparatiekosten dan ketels die regelmatig worden onderhouden. Doordat je het probleem vroeg kunt opsporen kan je jezelf geld besparen en een ernstig ongeval voorkomen. Onthoud dat je jouw cv-ketel het hele jaar door gebruikt en niet alleen in de winter voor verwarming. Je hebt warm water nodig voor douches en baden, ongeacht de tijd van het jaar. We houden altijd vol dat het een goed idee is om jouw ketel jaarlijks te laten onderhouden. Zelfs als je denkt dat het een klein probleem is, zal het waarschijnlijk nog erger worden als je het niet zo vroeg mogelijk oplost.

  1. Verlaagt energierekeningen

Wist je dat een niet-onderhouden ketelsysteem je meer kan kosten in termen van energierekeningen? Wanneer een ketel onderhoud ondergaat, werkt deze efficiënter en langduriger zonder storingen. Ketels die regelmatig worden onderhouden, kunnen tot 30% efficiënter zijn, waardoor je duizenden euro’s kunt besparen, die opgelopen hadden kunnen worden als energiekosten.

  1. Goede waterkwaliteit

Een gemakkelijk over het hoofd gezien maar belangrijk aspect van het onderhouden van de cv-ketel is de noodzaak om een ​​goede waterkwaliteit te garanderen. Dit vereist minimaal een waterontharder en regelmatige controles van de prestaties. Kalkaanslag verbruikt veel brandstof en verslechterd de kwaliteit van het water dat uit jouw kranen komt. Helaas zal kalk zich ophopen op de heetste delen van een ketel, dus deze onderdelen krijgen de dikste kalklaag, wat leidt tot plaatselijke oververhitting en permanente schade aan de ketel. Regelmatig onderhoud zal sporen van kalkafzetting oppikken en je in staat stellen de situatie te verhelpen voordat het te laat is.

Als laatst

Een belangrijk probleem dat echter vaak over het hoofd wordt gezien, zijn de gevolgen van het niet beschikbaar zijn van een ketel door onderhoud of storing. Zoals elk apparaat, zal een ketel betrouwbaarder zijn wanneer deze regelmatig wordt onderhouden. Routinematige servicebeurten zijn heel belangrijk. Afhankelijk van het verbruiksniveau kan de Loodgieter Eindhoven met je nagaan hoeveel keer per jaar ze langs moeten komen.