A-QUI

Installatie en onderhoud van liften

Door - Tom Cosyns

De belangrijkste onderhoudstips voor liften die u moet weten

De belangrijkste tips voor liftonderhoud die u moet weten Wonen in een gebouw met lift is leuk, u geniet van de rit op en neer, hoeft niet op de trappen te letten, kan de tijd gebruiken om uw e-mails op de telefoon te checken of wat spins te spelen op casino apps.  Het onderhoud van deze liften kan een beetje uitdagend zijn. Woonhuisliften worden nu beschouwd als een gemakkelijke toegankelijkheidsoplossing in plaats van als een teken van luxe. Huiseigenaren installeren liften om ouderen of lichamelijk gehandicapten een comfortabele en veilige toegang van verdieping tot verdieping te bieden. Om dergelijke personen te helpen snel toegang te krijgen tot verschillende verdiepingen en te genieten van een onafhankelijke levensstijl, leveren veel gerenommeerde dealers betrouwbare huisliften, evenals professionele installatie en tijdige onderhoudsservice. Uw liften in optimale staat houden is van vitaal belang voor de productiviteit van uw bedrijf en het verplaatsen van mensen in en uit uw gebouw, of het nu klanten, werknemers of bewoners zijn. Wilt u een plotselinge liftstop, kraam of panne vermijden? Volg deze tips voor goed onderhoud en veilig reizen.

Tips en trucs

  • Houd een logboek bij van de operationele problemen van uw lift

Het bijhouden van hoe vaak het wordt opgeroepen voor problemen en hoeveel het wordt gebruikt, is een handige manier om eventuele problemen te diagnosticeren. Uw liftreparatieservice kan dit logboek gemakkelijk raadplegen om sneller tot de oplossing te komen, en u zult niet betrapt worden zonder liften in uw gebouw te bedienen. U kunt ook terugkerende patronen vinden, zoals problemen die optreden tijdens piekuren en vreemde geluiden die op vaste tijden van de dag kunnen opduiken.

  • Dagelijkse inspecties uitvoeren

Combineer dit met je dagelijkse liftlogboeken, en je zult het nooit vergeten! Zorg er bij het inspecteren van uw lift voor dat er geen vandalisme is en dat alles in normale staat verkeert. Houd zelfs de kleinste veranderingen bij om eventuele patronen in de gaten te houden.

  • Laat defecte apparatuur niet rondhangen

De lampen die schakelaars en knoppen verlichten, zullen uiteindelijk doorbranden. Cabineverlichting kan doorbranden of kapot gaan. Het is absoluut noodzakelijk dat beide dingen zo snel mogelijk worden gerepareerd door uw gecontracteerde liftreparatieservice om ongelukken of hinderlijke klachten te voorkomen.

  • Vermijd industriële reinigingsmiddelen

De interne mechanismen van een lift kunnen gevoelig zijn voor corrosie wanneer een onverwachte of agressieve substantie wordt gebruikt. Sterke industriële reinigingsmiddelen kunnen corrosie veroorzaken en leiden tot interne mechanische storingen. Het is het beste om het gebruik van reinigingsmiddelen op liften volledig te vermijden, tenzij u een aanbevolen reinigingsmiddel van uw liftaannemer hebt om te gebruiken. Vraag uw liftreparatieservice om u de goedkeuring te geven voor alle gebruikte reinigingsmiddelen.

  • Houd u aan de aanbevolen gewichtsrichtlijnen

Als uw liften worden gebruikt voor het vervoer van goederen of algemene zware voorwerpen, zorg er dan voor dat het personeel dat dit proces beheert, op de hoogte is van de gewichtsrichtlijnen voor uw liften. Het overbelasten van een lift kan een versnelde slijtage van de mechanismen veroorzaken waardoor ze soepel kunnen werken, zonder stoten of pauzes. In het ergste geval kan dit een zeer reëel risico op gevaar opleveren voor de inzittenden van de lift terwijl deze beweegt. Wat is de algemene vuistregel? Vermijd het vervoeren van iets dat meer dan een kwart van de totale maximale capaciteit van de lift in de lift weegt. U kunt overwegen om nog een speciale service- en onderhoudslift te installeren om aan deze behoeften te voldoen, als deze nodig zijn voor uw gebouw of bedrijf.

Dit is wat u moet weten voordat u een liftinstallatie installeert.

  • Koop bij een ervaren dealer

Voordat u de installatiekosten van een lift overweegt. U moet uw huislift kopen bij een betrouwbare dealer. Door te zoeken in webdirectories en de gele pagina’s met de naam van uw stad of postcode krijgt u een lijst met dealers in uw regio. Het zou u de kans geven om te kiezen uit een breed scala aan liften voor woonhuizen, en ook profiteren van professionele installatie- en onderhoudsdiensten.

  • Gebruik een efficiënte liftinstallatieservice

U moet zorgen voor een perfecte installatie en bediening van de lift.

  • Consistent onderhoud

Na de lift is installatie en onderhoud een groot onderdeel. Omdat veiligheid voorop staat als het gaat om een ​​huislift, bieden betrouwbare dealers ook efficiënte onderhoudsdiensten. Ze voeren periodieke inspecties uit om de werking van uw apparatuur te evalueren en bieden snelle onderhouds- en reparatieoplossingen om uitvaltijd van apparatuur te verminderen.