A-QUI

Installatie en onderhoud van liften

Door - Tom Cosyns

De voordelen van een stoellift

Wat is een stoellift?

Mensen die slecht ter been zijn hebben baat bij een stoellift. Mobiliteitsproblemen zijn niet alleen voor oudere mensen. Mensen die een ernstig ongeluk hebben ervaren of geboren zijn met een afwijkingen kunnen hier ook last van hebben. Op het eerste gezicht ziet een stoellift er misschien een beetje gek uit. We leggen u graag uit wat de voordelen zijn van dit handige apparaat. Het is belangrijk dat u zich volledig geïnformeerd en comfortabel voelt bij het nemen van uw beslissing om een stoellift te kopen.

Wat is een stoellift?

Een elektrische stoellift ziet er uit als een standaard stoel. Dit medische hulpmiddel is ontworpen om mensen met mobiliteitsproblemen een handje te helpen. Het krachtige tilsysteem vervoert u tussen verdiepingen zodat u niet zelf de trap op hoeft te lopen. Op deze manier kunt u uw onafhankelijkheid behouden. Als u lichamelijke klachten ervaart kan het namelijk lastig zijn om trappen te beklimmen.

Een stoellift is gemakkelijk te gebruiken

Eigenaren van een stoellift zijn zeer te spreken over het gemak. Het is zo gemakkelijk te gebruiken dat u er de hele dag in door zult willen brengen. Kijk maar niet verbaasd op als de gebruikers de stoel gebruiken om in te ontspannen. U kunt er een boek in lezen of zelfs een spelletje proberen in betFIRST Casino. Daarbij worden de liften geleverd met een gebruiksvriendelijke bediening. U gaat in de stoel zitten, doet de veiligheidsgordel om en stelt de stoel in. vervolgens brengt de stoel u naar boven of beneden.

Een stoellift biedt veiligheid voor u en anderen

Een traplift is zowel veilig voor uzelf als voor uw verzorgers en familieleden. Het biedt een hoge mate van veiligheid en gemak. Er is namelijk veel tijd besteed aan het maken en ontwerpen van trapliften. Daarbij worden de liften met allerlei veiligheidsvoorzieningen geleverd. Denk bijvoorbeeld aan vergrendelingsschakelaar. Dit zorgt ervoor dat andere mensen, met name kinderen, de lift niet kunnen gebruiken. Als u afhankelijk bent van andere mensen om de trap op te komen, dan loopt u beide een risico op letsel. De trap is een van de meest voorkomende plaatsen met een hoog risico op vallen. Als u struikelt of een trede mist kunt u vallen en ernstige verwondingen lopen.De stoellift doet al het werk zodat u heel veilig de trap op en af kunt en het kan de mensen die u assisteren helpen.

Een stoellift biedt comfort

Stoelliften zijn ontworpen om gebruiksvriendelijk en comfortabel te zijn. De rugleuning, zitting en armleuning zijn voorzien van degelijke kussens. Er zijn liften verkrijgbaar met extra kussen voor een nog hoger comfort. Het is tevens mogelijk om de stoelen uit te proberen in de showroom. Op deze manier weet u zeker dat de stoel comfortabel zit. U hoeft zich voortaan geen zorgen meer te maken wanneer u de trap op en af gaat.

Een stoellift biedt vrijheid

Een van de voornaamste redenen om voor een stoellift te kiezen is zelfstandigheid. Een hoop mensen willen liever niet verhuizen. Soms is er ook geen mogelijkheid om naar een gelijkvloerse woning te verhuizen. Mensen die aan het revalideren zijn hebben tevens baat bij een stoellift. Zodoende is een stoellift een redelijk voordelige investering voor uw woning. Raak uw onafhankelijkheid niet kwijt en kies voor een traplift. Het gevoel van vrijheid zal u zeker bevallen.

De trap blijft toegankelijk

Het plaatsen van een stoellift betekent dat u volledige toegang tot de trap blijft behouden. Een hoop mensen denken dat de stoellift ervoor zorgt dat andere mensen de trap niet kunnen blijven gebruiken. Niets is minder waar, want de trap blijft gewoon toegankelijk. De stoellift heeft een compact ontwerp die de trap niet helemaal blokkeert. Zo hebben de liften vaak een opklapbare stoel en voetensteun.